LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αθώοι κηρύχθηκαν ο πρώην πρόεδρος και οι πρώην Κοινοτικοί Σύμβουλοι Τριπύλας αλλά και ο εργολάβος

Με την κατηγορία της απιστίας εμφανίστηκαν ενώπιο ντου Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την περασμένη εβδομάδα  ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Τριπυλίας , δύο κοινοτικοί σύμβουλοι και εργολάβος δημοσίων έργων.
Το 2006 το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκτελεστούν κάποια έργα στην ευρύτερη περιοχή , εννέα από αυτά όμως πληρώθηκαν   και δεν εκτελέσθηκαν. Κατά την διάρκεια της απολογίας τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι για τα έργα που δεν έγιναν οι πιστώσεις διατέθηκαν σε άλλα έργα λόγω  εκτάκτων αναγκών, παρατύπως μένα αλλά πάντως ορμώμενοι για το καλό της περιοχής και όχι για δικό τους όφελος.
Τα επίμαχα έργα χαρακτηρίζονται ως μικρά και δεν χρειάζονται την επίβλεψη μηχανικού αλλά εκτελούνται με αυτεπιστασία.
Στην περιοχή Καλογερέσι το έργο είχε ολοκληρωθεί κατά το 90%, με την νέα Δημοτική Αρχή να μην επιτρέπει να συνεχιστεί το έργο. Πλήρωσαν όμως τον εργολάβο, μιας και πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Ο εργολάβος, από την στιγμή που δεν τελείωσε το έργο, επέστρεψε ,μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το παραπάνω ποσό που είχε πληρωθεί. 
Στην περιοχή Λατζουνάτο , έπρεπε να κατασκευαστεί δρόμος στου Σελλά, με τα εντάλματα να γράφουν για έργο στην περιοχή του Λατζουνάτου.
Στην Τριπύλα θα έπρεπε να γίνει διαμόρφωση της πλατείας και πλακόστρωση, μέρους της  πλατείας. Αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής , έγινε τσιμεντόστρωση ολόκληρης της πλατείας  και με τα χρήματα που περίσσεψαν αγοράστηκαν μερικά τετραγωνικά πλάκες.
Με παρόμοιο τρόπο έγιναν και τα έργα στο Ραφτόπουλο ,που το έργο έγινε μεν αλλά η προβλεπόμενη ποσότητα τσιμέντου του δρόμου πήγε μέχρι τον ξενώνα στην Ασούτενα.
Στο Λυκουδέσι το έργο δεν έγινε στο σημείο που είχε πάρει απόφαση το Συμβούλιο της κοινότητας ,αφού το σημείο ήταν  τσιμεντοστρωμένο έτσι κατόπιν συνεννόησης με τους κατοίκους  έγινε μεταφορά έργου.
Στην τάφρο στου Δάρρα το έργο έγινε και ότι περίσσεψε πήγε σε άλλο έργο. Ενώ για το έργο του Αι Γιάννη Σελλά ανέφεραν ότι έγινε .
Η κ. Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της σημείωσε ότι κατά την εκτέλεση των Δημοτικών και Κοινοτικών έργων θα πρέπει να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όμως δεν αποδείχθηκε απο την ακροαματική διαδικασία ότι τα έργα δεν πληρώθηκαν κανονικά ή ότι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα οι κατηγορούμενοι. Κλείνοντας , η κ. Εισαγγελέας είπε, ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα για όλα τα έργα που εκτελέστηκαν στην Κοινότητα σε βάθος χρόνου.
Παρόλο που ακλούθησε σύσκεψη οι δικαστές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση, έτσι η απόφαση εκφωνήθηκε σήμερα το μεσημέρι, κηρύσσοντας αθώους τους κατηγορουμένους.  
I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου