LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το ΕΚΠΑΖ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ανεμογενήτριες!

Στο  προγραμματισμένο για αύριο το απόγευμα στις  4, Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη, θα παραστεί ο  υπεύθυνος ΕΚΠΑΖ Πελοποννήσου κ. Πέτρος Καπερναράκος. Ο λόγος που επιβάλλει  την παρουσία του στο Συμβούλιο της Περιφέρειας είναι το γεγονός ότι πρόκειται να γίνει γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ,επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός Σταθμός παραγωγής ενέργειας  ισχύος 24 MW στην θέση ¨Χιονοβούνι¨ του Δήμου Μονεμβασίας στον Νομό Λακωνίας».  Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο κ. Καπερναράκος με τον Απόστολο Παπαφωτίου, υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, για την Ενέργεια, την Βιομηχανία και τον Πολιτισμό, ο δεύτερος του ανέφερε ότι είναι θετικός στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό για το περιβάλλον.
Σύμφωνα μάλιστα με Σπηλαιολογικούς ομίλους της Πελοποννήσου, υπάρχει κίνδυνος συνέχισης της επιστήμης της σπηλαιολογίας στην περιοχή μας , μετά από εξερευνήσεις 100ντάδων σπηλαίων και ανάδειξη τόσο αξιόλογου έγκοιλου πλούτου.
Ο κ. Καπερναράκος αναμένεται να εκφράσεις τις αντιρρήσεις  των οργανώσεων του Νομού Λακωνίας για την γνωμοδότηση και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Νομό μας. Το σίγουρο είναι ότι οι Λάκωνας δεν θα αφήσουν να περάσι αμαχητί , οι σχεδιασμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου