LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ...ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ! – ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ!"

Δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου φιλοξενεί η εφημερίδα HURRIYET που ξεκαθαρίζει πως η αιτία ακύρωσης της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης δεν μπορεί να εκληφθεί σε καμία περίπτωση ως κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα. Μάλιστα όπως τόνισε κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον την ώρα που ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε περίπου καθημερινή βάση αναχαίτιζαν τα τουρκικά κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Η φράση του “Πως θα μπορούσαμε λοιπόν (μετά τις αναχαιτίσεις) να προβούμε σε μια καλή χειρονομία για εκείνους” φαντάζει λογική και πειστική για την ώρα όσον αφορά τις αιτίες ακύρωσης των τουρκικών ασκήσεων.
Παράλληλα πρόσθεσε πως ολιγομελής ελληνική αντιπροσωπεία, όχι από υψηλόβαθμα στελέχη, επισκέφτηκε στην Άγκυρα για συζητήσεις που αφορούν την οικοδόμηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να προκύψει και κάποιο ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.
Θέση στο θέμα της ακύρωσης της τουρκικής άσκησης πήρε και ένας ξένος διπλωμάτης που υπηρετεί στην Άγκυρα, που ωστόσο δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τα ακριβή αίτια που συνέβη αυτό, ενώ από τη πλευρά του αποκλείει το ενδεχόμενο να έγινε ως καλή κίνηση προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου