LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ 2007 ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας , η διακοπείσα δίκη ,με κατηγορούμενο 69 χρόνο από την Αρεόπολη, που κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και Σταυρό, τον Αύγουστο του 2009.Αποτέλεσμα ήταν να καούν μεγάλες εκτάσεις δασικής και αγροτικής έκτασης αλλά να χάσουν την ζωή τους και 6 άνθρωποι.
Η δίκη ,συνεχίστηκε σήμερα  με την συνέχιση της κατάθεση του αγροφύλακα της περιοχής, ο οποίος προσκόμισε το χαρτί στο οποίο είχε γράψει αυτά που του είχε υπαγορεύσει ,ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, όπως είχε καταθέσει την προηγούμενη φορά. Δεν το είχε δώσει όμως στο αστυνομικό όργανο που του είχε συνοδεύει στο σπίτι του ,γιατί δεν το εύρισκε, όπως κατέθεσε, αλλά το πήγε την επόμενη μέρα στο Α.Τ. Αρεόπολης. 
Ο Εισαγγελέας κ, Σταύρου , αμφισβήτησε  την γνησιότητα του χαρτιού που προσκομίσθηκε, λέγοντας ότι μπορεί να έχει γραφτεί προγενέστερα ή μεταγενέστερα. Έθεσε, καθαρά,  θέμα αξιοπιστίας του μάρτυρα.
Στην συνέχεια κατέθεσαν μαρτύρες , που είχε υποδείξει ο ανωτέρω αγροφύλακας. Πρώτη κατέθεσε η σύζυγος πυροσβέστη , που  ο αγροφύλακας είχε ισχυριστεί ότι του είχε πει ,πως είχε δει τον κατηγορούμενο στο σημείο της φωτιάς 10 λεπτά πριν αυτή ξεσπάσει, και ότι είχε ειδοποιήσει τον σύζυγό της τηλεφωνικά.  Η ίδια αρνήθηκε στην κατάθεσή της ότι είπε κάτι τέτοιο στον αγροφύλακα, ακόμα και στην κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Επόμενος ,κατέθεσε ο σύζυγος της , ο πυροσβέστης, ο οποίος όμως δεν γνώριζε τίποτα για τα όσα είχε ισχυριστεί ο αγροφύλακας, αρνούμενος κι αυτός ότι είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με την σύζυγό του για το συγκεκριμένο θέμα.
Ακολούθησε ο μεγαλύτερος αδελφός του αγροφύλακα, ο οποίος δήλωσε για τον ισχυρισμό του αδελφού του ότι ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, είχε υπαγορεύσει στον αδελφό του τι να πει στην τελευταία του κατάθεση στην κ. ανακρίτρια, αρνήθηκε ότι είχε γίνει οποιαδήποτε συνάντηση με τον συνήγορο υπεράσπισης. Αρνήθηκε επίσης, ότι κάποιος από την οικογένεια του προσπάθησε να τον πείσει να ανασκευάσει όσα είχε καταθέσει την πρώτη φορά. Χαρακτήρισε δε τον αδελφό του, αναξιόπιστο και φαντασιόπληκτο , κάτι που έχει γίνει ακόμα ποιο έντονο μετά από μια περιπέτεια που είχε με την υγεία του. Τόνισε δε ότι , θέλει βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο γιατί όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει.
Επόμενη μάρτυρας ,ήταν η σύζυγος του αγροφύλακα. Και αυτή δήλωσε ότι ουδέποτε συναντηθήκαν με τον συνήγορο υπεράσπισης και ότι ουδέποτε ασκήθηκε πίεση από την οικογένεια του για να ανασκευάσει τα όσα είχε καταθέσει. Μετά από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο σύζυγος της τον Απρίλιο του 2007, είχε αρχίσει να έχει προβλήματα, παραποιεί τα όσα βλέπει  και ακούει. Σε αντίστοιχη ερώτηση του κ. Εισαγγελέα , η σύζυγος του αγροφύλακα, απάντησε πως κατά την γνώμη της θα πρέπει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο, πράγμα που όμως ο ίδιος αρνείται.
Στο σημείο αυτό ο Εισαγγελέας της έδρας , ζήτησε από το δικαστήριο να προσκομισθεί το βιβλιάριο υγείας του αγροφύλακα ώστε να διαπιστώσει το δικαστήριο τι φάρμακα παίρνει και  εάν αυτά έχουν κάποιες παρενέργειες.
Κατόπιν κατέθεσε ένας φίλος του αγροφύλακα ο οποίος δήλωσε ότι, βρέθηκε με τον φίλο του σε ένα κατάστημα της περιοχής και είχαν μια τυχαία συνάντηση με τον πατέρα των δύο θυμάτων, χωρίς όμως να μπορέσει να ακούσει τι είπαν μεταξύ τους. Ένας εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής , ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει κατ' αντιπαράσταση εξέταση του  μάρτυρα με τον πατέρα των δύο θυμάτων.
Το δικαστήριο απόσύρθηκε ώστε να συσκεφτεί επί των αιτημάτων του κ. Εισαγγελέα αλλά και της Πολιτικής αγωγής τα οποία και απέρριψε. Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί και αύριο.
Ιωάννα Κοντομηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου