LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δελακοβίας Δημήτρης , ενας Βατικιώτης βραβευμένος με OSCAR.


 Ο Δημήτριος Δελακοβίας γεννήθηκε στο Λάχι Βοιών, Λακωνίας, αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία από την ηλικία δύο ετών. Μετά από αρκετά έτη ως εικονογράφος, σχεδιαστής, βοηθός και διευθυντής τέχνης για πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες στο Σύδνεϋ, και έπειτα την Αθήνα 1978, κινήθηκε προς την Αγγλία το 1982 να εργαστεί στην τηλεόραση (έχοντας βαρεθεί την ανούσια διαφήμιση) όπου πέτυχε να πιάσει δουλεία στο BBC στο Λονδίνο ως βοηθός σχεδιαστής σκηνικών. Για καλή του τύχη, ήταν η εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία άρχιζε να μπαίνει στον χώρο της επεξεργασίας εικόνας, και ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που εργάστηκε στο νέο ψηφιακό “κιβώτιο χρωμάτων” Quantel.
Μετά από μερικά έτη στην Ελλάδα, όπου ήταν και επικεφαλής για τα ψηφιακά γραφικά στο νέο ΜΕΓΑ κανάλι, επέστρεψε με την οικογένειά του την Αγγλία πάλι το 1995 (έχοντας βαρεθεί και το ανούσιο κατάντημα της τηλεόρασης) το οποίο οδήγησε σε μια άλλη αλλαγή της σταδιοδρομίας του στον κόσμο των οπτικών εφε κινηματογράφου.
Εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια σε μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις ψηφιακής επεξεργασίας κινηματογράφου στο Λονδίνο, την Double Negative Ltd, που φέτος κέρδισε τα βραβεία BAFTA και OSCAR για τα ιδικά εφέ και ψηφιακή επεξεργασία της ταινίας «INCEPTION» όπου συμμετείχε και o συμπατριώτης μας σε αυτή την μεγάλη επιτυχία ως  ψηφιακός ζωγράφος στο τμήμα “ψηφιακών περιβαλλόντων” .
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1999 με 11 άτομα, φτάνοντας τα 30 το 2001 όταν πρώτο πήγε και τώρα πλησιάζουν τα 1000 άτομα, με δυο γραφεία στο Λονδίνο και ένα στην Σιγκαπούρη. Σήμερα η Double Negative θεωρείτε μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρίες ιδικόν εφε του κόσμου.
Αυτό, όπως μας είπε, οφείλετε αρχικά στην αισιοδοξία, φιλοδοξία και την επαγγελματική συνέπεια τον ιδρυτών της εταιρίας και στον ανθρωπισμό και απέραντο πνεύμα συνεργασίας που έχει καλλιεργήσει η διοίκηση και κατά συνέπεια σε όλο το προσωπικό της εταιρίας.
Όλα αυτά, μαζί με την σκληρή και πολύωρη εργασία, την τεχνογνωσία και την δημιουργική συνεργασία όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, έφερε την εταιρία στην κορυφή σε ένα επάγγελμα που πολλές φορές ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος, αλλά και που επίσης αναγνωρίζει και στηρίζετε στην αξιοκρατία.
Και καταλήγει <<Σε μια εποχή που η πραγματικότητα πολλές φορές φαίνεται σαν ένα κακό όνειρο, η εργασία – η μάλλον η συνεργασία με τους συναδέλφους μου - στην “βιομηχανία τον ονείρων” πολλές φορές μου φαίνεται σαν μια ευχάριστη πραγματικότητα>>.

Ο Κος Δελακοβίας έχει εργαστεί και σε άλλες ταινίες όπως το INCEPTION, Σκοτεινός Ιππότης, Kick Ass, Scott Pilgrim, Sorcerers’ Apprentice, Wolfman, The Green Zone, 2012, Hellboy ΙΙ, Stardust, World Trade Centre, Cloverfield, Bourne Ultimatum, 10,00 BC, Angels and Demons, Bourne Supremacy, ο Kώδικας D'Vinci, The Reaping, Flyboys, Πτήση 93, Harry Potter 2.3 & 4, The Chronicles Riddick, AVP, Batman Begins, BΒασίλειο του Oουρανού, James Bond, Below, Cold Mountain, Bridget Jones, Εχθρός προ Πυλών, Lost in Space και Επτά Χρόνια στο Θιβέτ.
Επίσης για τα τελευταία επτά έτη έχει δώσει το Master Class για την ψηφιακή ζωγραφική στο πανεπιστήμιο του Bournemouth όπου είναι επίσης ομιλητής φιλοξενουμένων στο θέμα.
Ο Δημήτρης  Δελακοβίας προσπαθεί να επισκεφτεί τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο τα αγαπημένα του Βάτικα και ανυπομονεί να επιστρέψει μόνιμα για να ξανά ασχοληθεί με το γράψιμο, την ζωγραφική και όσο είναι δυνατόν να συμμετέχει ενεργά για την αποτελεσματική προβολή και μια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και για ένα καλύτερο μέλλον για την νέα γενεά.
Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στην υπέροχη δουλειά του ο,τι καλύτερο για αυτόν και την οικογένεια του.

I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου