LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

27% μείωση στην κατανάλωση ψωμιού


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του REAL.GR, το 27% των Ελλήνων έχει μειώσει την αγορά και κατανάλωση  του ψωμιού.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και σε δείγμα 810 καταναλωτών και 207 αρτοποιών, η μείωση αυτή δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ        με την οικονομική κρίση αλλά και με την αλλαγή στις διατροφικές συνήθειές μας. Η δίαιτα ,για παράδειγμα ,έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας , εκεί η κατανάλωση ψωμιού είναι από ελάχιστη έως και μηδενική, οπότε όσοι και όσες είναι σε κάποιο πρόγραμμα δίαιτας , δεν καταναλώνουν την αναμενόμενη ποσότητα ψωμιού. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας  και αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες ελαττώνουν και αυτοί την ποσότητα της κατανάλωσης ψωμιού.
Το 10% των ερωτηθέντων καταναλωτών  απάντησαν ότι αδυνατούν να αγοράσουν ψωμί ,λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα. 10 στους 100 συνανθρώπους μας, δηλ. δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει ένα από τα βασικότερα αγαθά για την διαβίωση μας, με το ποσοστό αυτό , σύμφωνα με τις προβλέψεις ,αναμένεται  να αυξάνει κι άλλο το επόμενο διάστημα.
Με τις προβλέψεις ,για το επόμενο 6μηνο ,να είναι απαισιόδοξες  σε σχέση με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κίνηση της αγοράς ,το 67% των αρτοποιών περιμένει περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση του ψωμιού ,το 20%  σταθεροποίηση, το 4% ελπίζει σε αύξηση και το 9% αδυνατεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, παρότι η τιμή των αλεύρων έχει  αυξηθεί κατά 20% , οι αρτοποιοί  δεν έχουν προβεί σε αύξηση της τιμή του ψωμιού.
Ανατίμηση ,όμως  ίσως να έχουμε από τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της τιμής του πετρελαίου , των αλεύρων αλλά και των τιμολογίων της ΔΕΗ , που είναι και οι κύριοι λόγοι που επηρεάζουν την τιμή του .
 I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου