LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Πελοπόννησος στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων του ΚΕΔΒ  και με την ευκαιρία έδωσε συνέντευξη τύπου ,στα τοπικά ΜΜΕ.
«Ο πολίτης συνδημιουργός και συναποφασιστής»
Κάθε 15 μέρες ,όπως δήλωσε ,ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, θα  επισκέπτεται την κάθε περιφερειακή ενότητα ώστε να συντονίζει τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιών και να επιταχύνει το έργο της αλλά και για να έχει ανοιχτή επαφή με την καθημερινότητα των πολιτών.. «Η αμεσότητα με τον ίδιο τον πολίτη τον καθιστά τον πολίτη συνδημιουργό και συναποφασιστή  σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας  απασχολούν», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τατούλης.
Τόνισε πως ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας είναι βαθιά πολιτικός θεσμός και δεν είναι εκπρόσωπος της Κυβέρνησης αν και η παρούσα Κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα το θεσμό της πρώτης Αιρετής Περιφέρειας και συντέλεσε πάρα πολύ στο να δημιουργήσει την τελευταία ελπίδα που έχει αυτός ο τόπος για να μπορέσει  να βρει τον δικό του τον δρόμο.
Η στήριξη και η αγάπη που έχει λάβει όμως όσο καιρό είναι στην θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , δίνουν στον κ. Τατούλη και τους συνεργάτες του το δικαίωμα και την δύναμη να συνεχίσουν  με την ίδια δύναμη  υπερασπίζουν τον νέο θεσμό της Περιφέρειας.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού
Οι συναντήσεις που έχει με τους διοικητές των περιφερειακών ενοτήτων, έχουν σαν κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος του πολίτη πάντα.
Ο κ. Τατούλης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους υπαλλήλους  και δήλωσε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα  απόδοση των υπηρεσιών ,όλων των περιφερειακών ενοτήτων. Ο δρόμος , όμως , τόνισε , είναι μακρύς ακόμα , ώστε να βρεθούν έξυπνες λύσεις για να ξεπεραστούν τα  προβλήματα που κληρονόμησε η Περιφέρεια από τις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Συνεχίζοντας ο κ. Τατούλης εξέφρασε την εμπιστοσύνη σε όλους τους συνεργάτες του και σημείωσε πως  η προσπάθεια που γίνεται είναι πρωτόγνωρη και το επίπεδο ευθύνης  είναι πολύ μεγάλο,  ώστε να υλοποιηθεί η υποχρέωση και δέσμευση ταυτόχρονα  προς την κατεύθυνση ,αυτή που έχουν προς τους πολίτες της Πελοποννήσου.
Αποπληρωμή των προηγούμενων επενδυτικών σχεδίων και χρεών των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
Κατόπιν ο κ. Τατούλης έκανε αναφορά για το αύριο της περιφέρειας Πελοποννήσου. Τόνισε ότι τον δρόμο που έχει χαράξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τέτοιος που  έχει στρέψει το ενδιαφέρον όλης της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο κινείται.
Μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τατούλης προς το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, ώστε να δημιουργηθεί σε πανελλήνιο επίπεδο  Ειδικός Αναπτυξιακός Νόμος για τις Περιφέρεις, πριν λίγες μέρες στην Έκθεση Επιμελητηρίου Αργολίδος ανακοινώθηκε ότι το αίτημα του έγινε δεκτό και ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση. Εκτός αυτού ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα προηγούμενα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου, καθώς και όλων των χρεών που βρήκε η Περιφέρεια από τις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με απώτερο  σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος.

Η Πελοπόννησος στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών
Την είδηση όμως ο κ. Τατούλης της κράτησε για το τέλος της συνέντευξης του. Στα μέσα Ιουνίου θα γίνει ειδική συνεδρίαση Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου , στο όποιο συνομιλήτρια θα είναι η κ. Χούπνερ , η είναι Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και έχει διατελέσει επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι σε μία ανοιχτή διαδικασία θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Έτσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτόνομα και αυτοδύναμα γίνεται η πρώτη περιφέρεια που εντάσσεται στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών. Εκτός αυτού αναμένετε στα μέσα Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του  επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αγροτική οικονομία.
Ακολούθησαν ερωτήσεις συναδέλφων σχετικά με την λειτουργία της περιφέρειας.
Απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου, σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους διοικητές , απάντησε  ότι έχει συνεχή επαφή και επικοινωνία με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Τατούλη να μεταφέρει περιφερειακές υπηρεσίες στην Τρίπολη, αρνήθηκε ότι έχει τέτοια πρόθεση , αφού είναι υπέρμαχος της αποκέντρωσης. Σημείωσε πως όταν θα ξετυλιχθεί το πρόγραμμά του  η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη  ψηφιακή περιφέρεια , και με τον τρόπο αυτό θα εκχωρηθούν υπηρεσίες σε όλες τις περιφέρειες της Πελοποννήσου.
Όσον αφορά την κάλυψη κενών θέσεων σε κάποιες περιφερειακές ενότητες από άλλες περιφέρεις , ο κ.Τατούλης απάντησε πως το ενδιαφέρον του αλλά και των συνεργατών του είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ενισχύοντας τις πολιτικές που έχει καθορίσει με τους συνεργάτες του. «Όταν ολοκληρωθεί η ψηφιακή διακυβέρνηση  δεν θα είναι αναγκαία μια τέτοια μετακίνηση», τόνισε.
Ιωάννα Κοντομηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου