LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δηλώσεις του Π. Παναγιωτόπουλου για την παραπομπή στο Πειθαρχικό διαφωνούντος Έλληνα Διπλωμάτη

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η παραπομπή του Γιώργο Αϋφαντή Σύμβουλου Πρεσβείας Α΄, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) και Πρόξενου της Ελλάδος στο Βανκούβερ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με το ερωτηματικό της προσωρινής ή οριστικής παύσης για λόγους που όπως φαίνεται σχετίζονται με τις απόψεις του εν λόγω διπλωμάτη αναφορικά με την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Για το θέμα αυτό ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σοβαρά εκτεθειμένη είναι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι, με απόφασή της, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με τα ερωτήματα της προσωρινής ή οριστικής παύσης  ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) και Πρόξενος της Ελλάδος στο Βανκούβερ, κ. Γιώργος Αϋφαντής.
Και αυτό γιατί, ως λόγος της παραπομπής αυτής, φέρεται το περιεχόμενο των επικριτικών – για την ηγεσία της Κυβέρνησης- απόψεων, που εξέφρασε ο ίδιος, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και μίλησε στο Διπλωματικό Σώμα της Τουρκίας.
Ο εν λόγω Έλληνας Διπλωμάτης είχε υποστηρίξει τότε, ότι αυτός και οι συνάδελφοί του “ παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, διότι από όσα επρόκειτο να ανακοινωθούν εκεί θα μάθαιναν  και οι ίδιοι κάποια νεώτερα για την ακολουθούμενη Εξωτερική πολιτική.
Μια πολιτική, την οποία δεν έχει σχεδιάσει η Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία και την οποία τα στελέχη της αγνοούν…”.
Επίσης, σε άλλη τοποθέτησή του έχει ασκήσει αυστηρή κριτική, ως εκλεγμένος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του κλάδου, για το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου αρνείται να δεχθεί τους Έλληνες Διπλωμάτες, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκει χρόνο για να συναντάται με τους Σέρβους και Τούρκους συναδέλφους τους σε συνόδους.
Περιμένουμε από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα όλες τις επιβαλλόμενες απαντήσεις και τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Γι’ αυτό και καταθέτουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου