LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Financial Times: Ηaircut κατά 55% στην αξία των ελληνικών ομολόγων


Αναπόφευκτο χαρακτηρίζουν οι Financial Times ένα haircut κατά 55% στην αξία των ελληνικών ομολόγων, ενώ αναλυτής της PIMCO, δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, εκτιμά πως Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.
Σύμφωνα με τους FT, κατόπιν ενός από τους χειρότερους μήνες στην ιστορία της ελληνικής αγοράς ομολόγων από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ, οι επενδυτές δείχνουν πεπεισμένοι πως η Αθήνα πρέπει να χρεοκοπήσει.
Το ερώτημα που ακολουθεί τη μεγάλη άνοδο των επιτοκίων τον Απρίλιο, ειδικά στα διετή ομόλογα, είναι το πότε και πώς θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος εκτιμούν και αναφέρουν πως υπάρχει ανησυχία για νέα άνοδο στο κόστος δανεισμού που θα αύξανε τον κίνδυνο μετάδοσης του προβλήματος στην Ισπανία.
Οι «FT» αναφέρουν πως «οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι το χρεοστάσιο θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα αναμένεται να μείνει από χρήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012». Οι χρηματοοικο­νομικές αγορές προεξοφλούν κούρεμα 55% στα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τους FT ενώ σύμφωνα με την ΙΝG MANAGEMENT, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι τα επιτόκια στα διετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θα ανέλθουν από το 24,78% σήμερα, στο 45% περίπου.

Πηγή : www. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου