LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Νταβατζιλίκι πουλάει ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους ο Ε.Μπαγίς

Πρόκληση που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε απ'ευθείας εκτός συνόρων αυτόν που την ξεστόμισε, αλλά στην Ελλάδα του σήμερα, αντιμετωπίζεται ως "ελληνοτουρκική προσέγγιση" είχαμε σήμερα στην Θράκη από τον Εγκεμέν Μπαγίς, Τούρκο υπουργό για υποθέσεις της Ε.Ε. ο οποίος με την σύζυγο του Ρ.Τ.Ερντογάν στο πλευρό του, μιλώντας σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, εξεμέτισε τα εξής:  «Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Δυτική Θράκη δεν είναι ορφανή. Στην πραγματικότητα, είμαστε πιο κοντά από κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας. Και από άποψη της απόστασης αλλά και από την άποψη της καρδιάς».
Το ότι "δεν είναι μόνοι" οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες στους οποίους απευθυνόταν ο Ε.Μπαγίς, το ξέρουν οι ίδιοι γιατί ζουν στην Ελλάδα. Το ότι αυτός "πουλάει προστασία" ως νταβατζής των Βαλκανίων ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους, είναι κάτι που θα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει μιά κυβέρνηση και ένα υπουργείο Εξωτερικών που δείχνουν διατεθειμένοι να εκχωρήσουν δωρεάν τα πάντα.
Η Εμινέ Ερντογάν από την πλευρά της, τόνισε ότι φέρνει τους χαιρετισμούς του συζύγου της και δήλωσε ότι από το 2004 όπου επισκέφθηκε μαζί με τον άνδρα της την Αθήνα έχουν συμβεί πολλά θετικά για τους κατοίκους της περιοχής. Η ίδια μάλιστα τόνισε επίσης ότι "Να ξέρετε ότι στην Τουρκία νιώθουμε τους πόνους σας , τις δυσκολίες σας , τις χαρές σας» δήλωσε. Αν είναι δυνατόν!
Η ίδια συνέχισε «Αδέλφια μου, σας παρακαλώ να διατηρήσετε τα ήθη τα έθιμα σας και κυρίως τη γλώσσας σας. Παράλληλα όμως μην παραμελήσετε να μάθετε και την Ελληνική γλώσσα (σ.σ.: Πάλι καλά! Ευχαριστούμε σουλτάνα Εμινέ!). Ζητώ να διδάσκετε στα παιδιά σας τις αξίες μας. Μια ομάδα η οποία είναι δεμένη στις ιστορικές αξίες, στην ταυτότητα της και στον πολιτισμό της θα είναι πάντα όρθια και θα είναι πάντα δυνατή» κατέληξε η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού.
Πόσο ξεφτιλισμένοι και εθνικά εκφυλισμένοι μπορεί να είναι οι καθ'ύλην αρμόδιοι που δεν αντιδρούν; Πόσο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου