LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Δύο ορκωτοί λογιστές για τα οικονομικά

Συνάντηση για το θέμα του οικονομικού «ανοίγματος» των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προκύψει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών είχε χθες το απόγευμα η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε από την ΕΑΣ Μεσσηνίας για να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι τα τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που απαρτίζουν την επιτροπή (Γιώργος Λαζόγιαννης, Πάνος Παγάνης, Φώτης Δημητρόπουλος), εάν χρειαζόταν, θα είχαν και τη συνδρομή ορκωτών λογιστών. Στη συνέχεια, υπήρξε πρόταση για έναν ορκωτό λογιστή, αλλά μετά αποφασίστηκε οι ορκωτοί να είναι δύο και μάλιστα κοινής αποδοχής, ώστε να μην υπάρξει αμφισβήτηση στα πορίσματά τους.
Όσον αφορά στη διερεύνηση των οικονομικών της ΕΑΣ, υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, ενώ στη χθεσινή συνάντηση, τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν διάφορα στοιχεία από τη Διεύθυνση Οικονομικών της Ένωσης. Το βάρος αναμένεται να πέσει στα ποσά που χρωστάνε στην ΕΑΣ επιχειρηματίες μεγαλοοφειλέτες, όμως υπάρχουν και φωνές που ζητούν να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά της οργάνωσης από το κεντρικό κατάστημα και τις εγκαταστάσεις της Θουρίας μέχρι όλα τα υποκαταστήματα του νομού.
Υπενθυμίζουμε ότι τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στην ΕΑΣ, προέρχονται από εξυπηρετήσεις παραγωγών, αλλά και επιχειρηματίες οι οποίοι αγόραζαν εμπορεύματα από την Ένωση. Από αυτά, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., περίπου 1 με 1,5 εκ. ευρώ υπάρχει κίνδυνος να μην εισπραχθεί. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για επιταγές που είχαν λήξει αλλά δε σφραγίστηκαν ή εμπόρευμα που δόθηκε χωρίς εγγυήσεις κ.λπ. Μεταξύ των μεγαλοοφειλετών είναι και η Ελαιουργική, με ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το θέμα ήρθε στην επιφάνεια σε μια εποχή που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οικονομικής ρευστότητας, καθώς και τα χρήματα από το ΟΣΔΕ θα είναι πολύ λιγότερα φέτος (από 3,5 εκατομμύρια μειώθηκαν στο 1,5 εκ.), ενώ αντιμετωπίζει και δυσκολίες με τη δανειοδότηση από την Αγροτική Τράπεζα.

Της Μαρίας Νίκα
Πηγή:http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου